Din kurv er lige nu tom!
Delikat kaffe med noter af engelsk lakrids og sødligt krydret tobak, og næsten ingen syre.
| Sødme | ||
| Frugt | ||
| Syre | ||
| Fylde | ||
| Fermentering |
Den indonesiske ø Sulawesi har rige traditioner for kaffeproduktion. Kalossi dyrkes på vulkansk jord i højlandet i området Enrekang syd for Tanah Toraja-regionen. De fleste bønner fra området behandles med den indonesiske vaskeproces giling basah, som ret beset kan give et temmelig varieret resultat, men som i dette tilfælde resulterer i en delikat kaffe med noter af engelsk lakrids og sødligt krydret tobak, og næsten ingen syre.
De røde felter på landkortet er hovedregionerne for kaffedyrkning.
| Oprindelsesland | <a href="https://xn--kvrn-moa.dk/land/indonesien/" rel="tag">Indonesien</a> |
|---|---|
| Dyrkningshøjde | 800-1200 Meter |
| Sort | <a href="https://xn--kvrn-moa.dk/sort/djember/" rel="tag">Djember</a>, <a href="https://xn--kvrn-moa.dk/sort/typica/" rel="tag">Typica</a> |
| Behandling | <a href="https://xn--kvrn-moa.dk/proces/gilingbasah/" rel="tag">Giling basah</a> |
| Ristning | Mellemristet |
| Bryggemetode | Aeropress, Espresso, Filter, Stempelkande |
| Noter | Engelsk lakrids, Krydret, Skovbund |