...så er der ikke længe til vi åbner!

Koffeinfjernelse med Swiss Water og Mountain Water-Metoden

En metode til fjernelse af koffein i kaffe hvori der kun bruges vand.

Grønne kaffebønner udblødes i vand, hvorved alle vandopløselige stoffer i bønnerne opløses og trækkes ud i vandet. Bønner kasseres og et nyt hold bønner udblødes i det samme vand. Efterhånden bliver vandet mættet og der kan ikke længere trækkes stoffer ud af dem. Nu filtreres det mættede vand med aktivt kul, hvor hovedsageligt koffeinen sætter sig, og man har et færdigt udtræk.

Til dette udtræk sætter man nu de grønne bønner der skal renses for koffein. Fordi væsken kun er i underskud af koffein, bliver kun den udtrukket af bønnerne. De øvrige vandopløselige stoffer forbliver i bønnerne. Efter endt rensning, kan man sende udtrækket gennem det aktive kul-filter een gang til og gentage processen på et nyt hold bønner.

Mountain Water er principielt samme metode, blot er der af patenthensyn forskel i filtersammensætningen på de to.

Se også: Fjernelse af koffein med etylenacetat