...så er der ikke længe til vi åbner!

Processer

Når man taler om sorter, skelner man mellem varieteter og kultivarer. En varietet er en naturligt forekommende krydsning, mens kultivaren er skabt gennem forædling. Egentlig er det denne nomenklatur ikke korrekt – en kultivar er i sig selv en varietet, men menneskeskabt. Men, i kaffeverdenen er førstnævnte betydning ret fremherskende, så det er den der bruges herunder.


  • Giling Basah

    Giling basah betyder direkte oversat bare kværnet vådt. Processen minder lidt om den proces der kaldes vasket. Men der er et par forskelle. Normal vasket…

    Læs mere…

  • Mosto

    Her er ikke tale om en egentlig proces, men om en fermenteringsmetode som rækker ud over alle procestyper – såkaldt co-ferment. Begrebet mosto kommer fra…

    Læs mere…

  • Vasket

    Denne behandlingsproces tager udgangspunkt i at bærrene bliver kværnet eller revet så frugtkødet bliver beskadiget og skindet løsner sig. Herefter bliver bærrene hældt i et…

    Læs mere…