...så er der ikke længe til vi åbner!

Processer

Når man taler om sorter, skelner man mellem varieteter og kultivarer. En varietet er en naturligt forekommende krydsning, mens kultivaren er skabt gennem forædling. Egentlig er det denne nomenklatur ikke korrekt – en kultivar er i sig selv en varietet, men menneskeskabt. Men, i kaffeverdenen er førstnævnte betydning ret fremherskende, så det er den der bruges herunder.


  • Giling Basah

    Giling basah er en betegnelse for kaffebær som kværnes vådt. Processen minder lidt om den proces der kaldes vasket. Men der er et par forskelle.…

    Læs mere…

  • Koffeinfjernelse Med Etylenacetat

    En metode til fjernelse af koffein i kaffe hvori der bruges vand og etylenacetat. Grønne kaffebønner udblødes i vand og bades i etylenacetat, typisk udvundet…

    Læs mere…

  • Koffeinfjernelse med Swiss Water og Mountain Water-Metoden

    En metode til fjernelse af koffein i kaffe hvori der kun bruges vand. Grønne kaffebønner udblødes i vand, hvorved alle vandopløselige stoffer i bønnerne opløses…

    Læs mere…

  • Kulsyremaceration

    Kulsyremaceration (på engelsk carbonic maceration og på fransk macération carbonique) er en proces man i mange år har anvendt i vinbranchen til at få frugtkødet…

    Læs mere…

  • Mosto

    Her er ikke tale om en egentlig proces, men om en fermenteringsmetode som rækker ud over alle procestyper – såkaldt co-ferment. Begrebet mosto kommer fra…

    Læs mere…

  • Vasket

    Denne behandlingsproces tager udgangspunkt i at bærrene bliver kværnet eller revet så frugtkødet bliver beskadiget og skindet løsner sig. Herefter bliver bærrene hældt i et…

    Læs mere…