...så er der ikke længe til vi åbner!

Litteratur

Bøger

[forfatter] — [titel] — [udgivelse]

  1. J. E. Braham – Coffee PulpInternational Development Research Centre, 1979 – ISBN 0889361908
  2. Kenneth Davids – 21st Century Coffee: A GuideIt Mearke Publishing, 2022 – ISBN 9781734578508
  3. Benoît Daviron – The coffee paradox : global markets, commodity trade and the elusive promise of developmentZed Books, 2005 – ISBN 1842774565
  4. Raimond Feil – Coffee Roasting Made SimpleCoffee Roasting Books, 2019 – 9789949885824
  5. Mario R. Fernández-Alduenda et al – Coffee Sensory and Cupping HandbookSpecialty Coffee Association, 2021 – ISBN 9781399903295
  6. Ivon Flament – Coffee Flavor ChemistryJohn Wiley & Sons, 2002 – ISBN 0471720380
  7. Jonathan Gagné – The Physics of Filter CoffeeScott Rao Coffee Books 2021 – ISBN 9780578246086
  8. Annette Hoff – Den danske kaffehistorieWormianum & Den Gamle By, 2015 – ISBN 9788789531489
  9. James Hoffmann – How To Make The Best Coffee At HomeMitchell Beazley, 2022 – ISBN 9781784727246
  10. Rob Hoos – Modulating the Flavor Profile of CoffeeRob Hoos, 2015 – ISBN 9780692417706
  11. Rob Hoos – Exploring the Dark SideRob Hoos, 2023
  12. Rob Hoos – Tipping and It’s Avoidance: A Style Guide for Coffee RoastersRob Hoos, 2023
  13. Rob Hoos – CultivarIteration Coffee, 2025 – ISBN 9798218622121
  14. Rob Hoos – Field NotesIteration Coffee, 2025
  15. Rob Hoos – Airflow & CoffeeIteration Coffee, 2025
  16. Andrea Illy – Espresso Coffee : the science of qualityElsevier Academic Press, 2. ed., 2005 – ISBN 0123703719
  17. Chris Kornman – Green Coffee: A guide for Roasters and BuyersRoast Magazine, 2022
  18. Ted Lingle – The Coffee Cuppers’ HandbookSpecialty Coffee Association of America, 2011
  19. Anette Moldvaer – Vild med kaffeAtelier, 2014 – ISBN 9788778578129
  20. Morten Münchow – Roasting FoundationCoffeeMind, 2. ed., 2018 – ISBN 9788793507036
  21. Morten Münchow et al – Coffee Roasting Research PapersCoffeeMind
  22. Scott Rao – The Coffee Roaster’s CompanionScott Rao Coffee Books, 2014 – 9781495118197
  23. Gordon M. Shepherd – Neurogastronomy : how the brain creates flavor and why it matters2012
  24. Michael Sivetz – Coffee Processing Technology: Aromatization, properties, brewing, decaffeination, plant design vol. 1 & 2AVI, 1963
  25. Ida Steen – Sensory FoundationCoffeeMind, 3. ed., 2018 – ISBN 9788793507043
  26. Ida Steen – Sensory IntermediateCoffeeMind, 2019 – ISBN 9788793507050
  27. Merry I. White – Coffee Life in Japan – University of California Press, 2012 – ISBN 9780520271159
  28. Jean Nicolas Wintgens – Coffee : growing, processing, sustainable production : a guidebook for growers, processors, traders, and researchersWiley-VCH, 2. updated ed. 2012 – ISBN 9783527332533
  29. Stephen Yang – Coffee Roasting: Prediction and Control of Coffee Flavor ProfileStephen Yang, 2025 – ISBN 9798309246519

Fodnoter

[side] — [fodnote]

  1. Mosto…se i øvrigt sprudge.com.
  2. Jeg Laver Tynd Caffé…se i øvrigt lex.dk.
  3. Jeg Laver Tynd Caffé……på hans plade “Uskyldig tidsfordriv”. Se i øvrigt artiklen Bohemedigteren i Kristeligt Dagblad.
  4. Aeropress…se i øvrigt aeropress.com.
  5. Aeropress…f.eks. Prismo fra fellowproducts.com.
  6. Filterkaffe…se i øvrigt hario-europe.com.
  7. Filterkaffe…se i øvrigt chemexcoffeemaker.com.
  8. Ristninger…mailliardfasen indebefatter i øvrigt andre kemiske processer, f.eks. navnligt Strecker-nedbrydning.
  9. Typica…d.v.s. art.
  10. S795…en stærkt ødelæggende svampesygdom; se i øvrigt lex.dk.
  11. Djemper…en stærkt ødelæggende svampesygdom; se i øvrigt lex.dk.
  12. Kaffesorter…en graf i denne sammenhæng skal ikke forstås som et diagram som dem Hans Bischoff viste på TV, men som en gruppe af forbundne elementer.
  13. Kaffesorter…d.v.s. art, mens genus er betegnelsen for slægt, her Coffea.